Szef kuchni poleca

  • Carpaccio z półgęska – staropolski specjał z wędzonej piersi gęsiej ze skórką, podane z żurawiną, marynowaną gruszką i śliwką macerowaną w alkoholu, która smaku dodaje
  • „Deska wędlin” – różne wykwintne wędliny staropolskie z Nowej Wsi Szlacheckiej, tradycyjnie zimnym dymem wędzone, podane z domowym chrzanem, śliwami w occie i marynowanymi grzybami
  • Nasz wyborny pasztet szlachecki, podany z żurawiną, marynowaną gruszką i domowym chrzanem
  • Nasze słynne pierogi w wielu smakach: z sarniną, z wielu mięs, z kapustą i grzybami, z szpinakiem i bryndzą oraz ruskie, zrumienione na maśle z cebulką; znany przysmak dworów polskich
  • Zupa grzybowa na gorczańskich prawdziwkach, podana z łazankami
  • Stek z dzika w jałowcowej zaprawie myśliwskim zwyczajem pieczony na ruszcie w ogniu drzewa bukowego, podany z sosem jałowcowym i czerwoną kapustą z rodzynkami na winie
  • Filet z kaczki z jabłkami w majeranku, podany z żurawiną i czerwoną kapustą z rodzynkami na winie
  • Polędwica wołowa z sosem kaparowo – rozmarynowym na oliwie, podana z grillowaną cukinią
  • Jeleń marynowany w ziołach z sosem demi-glace ze świeżym rozmarynem, podany z prawdziwkami i zrumienionymi kopytkami
  • Górski pstrąg „po pastersku” (bez ości) marynowany w ziołach, pieczony w ogniu na ruszcie, podany z chrzanem, pieczonym jabłkiem z brusznicą, wedle wagi 
  • Wszystkie dania z grilla podane są z grillowanym ziemniakiem z masłem i koperkiem
  • Nasza słynna szarlotka firmowa z cynamonem, podana na ciepło z lodami waniliowymi i ajerkoniakiem
  • Malinowy mazurek na kruchym cieście w płatkach migdałowych

« Powrót

Strona wykorzystuje pliki cookies:
Pomagają nam one w lepszym dostosowaniu naszej witryny do Twoich potrzeb i preferencji. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.