Tradycyjne polskie desery wielkanocne

W Wielkim tygodniu polecamy nasze świąteczne specjały:

Babkę wielkanocną ( drożdżowa):na krakowskich stołach od wielu lat jako królowa deserów. Jest „wilgotna” aromatyczna i z bakaliami. Polecamy z miodem lipowym lub róznymi, domowymi konfiturami.

Mazurki w całej Polsce uwielbiane od stuleci. 
Podawane z płatkami migdałowymi.

Dla naszych Gosci przygotowaliśmy:

  • mazurek z żurawiną,
  • mazurek z wiśniami,
  • mazurek z malinami,
  • mazurek z kajmakiem.

Pascha wielkanocna popularna na polskich dworach kresowych. Tradycyjny deser wielkanocny z białego sera i wiejskich jaj na słodko. Z figami, pistacjami, rodzynkami, i orzechami włoskimi.

Na wyśmienite desery zapraszamy już od Wielkiego Czwartku, tj. 18.04. 

Polecamy, również potrawy wielkanocne, które znajdą
Państwo w naszej karcie menu. 

« Powrót

Strona wykorzystuje pliki cookies:
Pomagają nam one w lepszym dostosowaniu naszej witryny do Twoich potrzeb i preferencji. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.