Dania płonące

Dania przygotowywane na wcześniejsze zamówienie, na życzenie Gości prastarym polskim zwyczajem dla „lepszego zdrowia” mięsa złocone płatkami szczerego złota.

  • Udziec z sarny według tradycji „św. Huberta” – przysmak królów polskich, peklowany w ziołach staropolskim zwyczajem, pieczony z prawdziwkami, podany z przysmażanymi ziemniaczanymi kopytkami
  • Udziec z młodego dzika po myśliwsku w całości pieczony, obłożony wędzoną słoninką i suszonymi śliwami, podany w ogniu z kaszą gryczaną lub ziemniakami z grilla, sosem myśliwskim oraz czerwoną kapustą z rodzynkami na winie
  • Nasze polskie górskie jagnię chowane tradycyjnym zwyczajem na halach, marynowane w ziołach i jarzynach, pieczone w całości, podane w ogniu w tymiankowym sosie, z ziemniaczanymi kopytkami oraz surówką z białej kapusty na winie
  • Młode prosię marynowane w ziołach, nadziewane, podane w ogniu w całości „po krakowsku” z kaszą gryczaną lub ziemniakami z grilla, sosem myśliwskim oraz czerwoną kapustą z rodzynkami na winie
  • Marynowana wiejska szynka wieprzowa nabijana goździkami, pieczona w całości, podana w ogniu z kaszą gryczaną lub ziemniakami z grilla, sosem myśliwskim oraz czerwoną kapustą z rodzynkami na winie
  • Złocista kaczka polska pieczona w majeranku z jabłkami i wątróbkami według tajemnicy Mistrza Jana, podana ze zrumienionymi na maśle kopytkami, żurawiną i czerwoną kapustą z rodzynkami na winie

« Powrót

Strona wykorzystuje pliki cookies:
Pomagają nam one w lepszym dostosowaniu naszej witryny do Twoich potrzeb i preferencji. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.